15 Top Most Repeated Question of GK - Most Repeated Pakistan Studies MCQs For FPSC, PPSC, BPSC, SPSC NTS, IBA Tests

15 Top Most Repeated MCQs For FPSC, PPSC, BPSC, SPSC NTS, IBA Tests


1. Constitution of 1962 introduced one of the following in the country 

Answer : Indirect Democracy


2. In which sector the largest labor force is attached 

Answer : Agriculture


3. Karakoram is a Turkesh word, point out its meaning? 

Answer : Crumbling Rock


4. East Pakistan separated from west Pakistan in ?

Answer :  December 1971

5. Indus water Treaty disallowed Pakistan to use water of which river? 

Answer : Sutlaj


6. When AllamaIqbal was given the tittle of Sir? 1922

Answer : 


7. When Quaid  Azam resigned from the imperial Council? 

Answer : 1919


8. When the Central Muhammadon Association was founded?

Answer :  1877


9. Who introduced English in Sub-Continent? 

Answer : Lord Bentick


10. Stockhoim is the capital of? 

Answer : Sweden

11. which prime minster had the shortest tenure? 

Answer : General M. Ayub Khan


12. Volga River is in? 

Answer : Russia


13. Beirut is Capital of ?

Answer : Lebonan


14. In what way Security Council choose the non-permanent members? 

Answer : By alphabetical order


15. Non-permanent members of the security council serve for? 

Answer : 2 years


You can get materials about repeated questions in nts, repeated questions in css, most repeated questions in pte, test preparation online, test preparation for ppsc, test preparation ielts, test preparation mcqs, test preparation for paf, nts test preparation 2021, ppsc test preparation online, jest test preparation book pdf, entry test preparation whatsapp group link, ielts test preparation online, test preparation websites, how to prep for a test, jst test preparation, ztbl test preparation, bank test preparation in pakistan, udc test preparation online, headmaster test preparation notes, gre test preparation in pakistan, ppsc test preparation urdu, entry test preparation kips, test preparation for fpsc,  test preparation toefl, test environment preparation, ielts test preparation youtube, test preparation for army nursing, test preparation nts, test preparation kit, lat test preparation essay in urdu, test preparation for udc post, how to give exam without preparation, test preparation for navy civilian, test preparation services and much more 

Previous
Next Post »

Please don't enter any spam link in comment ConversionConversion EmoticonEmoticon

close