Popular Posts

20 Top Most Repeated Question of GK - Most Repeated Pakistan Studies MCQs For FPSC, PPSC, BPSC, SPSC NTS, IBA Tests

20 Top Most Repeated MCQs For FPSC, PPSC, BPSC, SPSC NTS, IBA Tests


1. Rohtas fort  was built by?

 Ans. Sher Shah near Jehlum

 

2. Iqbal was born in……..and died in………

Ans. 1877,   1938.


3. Zakat at the rate of……..percent was introduced in Pakistan in the year…….

Ans. 2.5, 1980.

 

4. Objectives Resolutions was passed in 1940 by the session held at…….

Ans. Karachi.


5. Pakistan Resolution was passed on…….at…….

Ans. 23rd March   1940 at Lahore.

 

6. Second Round Table Conference was held in   … ….     in  …….

Ans. September 1931 in London. 

 

7.Who wrote the book "Constitutional Development in Pakistan".

Ans. G. W. Chaudry.

 

8. Who wrote the book "Jinnah of Pakistan".

Ans. Stanly.

 

9. When did India Join the UN?

Ans. October 30, 1945

 

10. How many stanzas are there in Pakistan national Anthem?

Ans. Three

 

11. What was the old name of PIA?

Ans. Orient Airways

 

12. Who was the Prime Minister of Pakistan during enforcement of first constitution?

Ans.Choudhry Mohammad Ali

  

13. Quaid-e-Azam joined All India Muslim League in?

Ans.1913

 

14. Pakistan withdrew from CENTO in

Ans. 1979

 

15. The Constitution of Muslim League, written by Maulana Muhammad Ali Jauhar was known as ____ ?

Ans. Green Book

 

16.Muslim league was found in Dhakka on

Ans. 30 December, 1906

 

17. Humayun Nama was written by?

Ans. Gulbadan Beghum

  1

18. Sir Sikandar Hayat Khan belonged to ______ party?

Ans. Unionist Party

 

19.East India Company was formed in ?

Ans. 1600

 

20. Government of India Act came into effect in?

Ans. 1919



You can get materials about repeated questions in nts, repeated questions in css, most repeated questions in pte, test preparation online, test preparation for ppsc, test preparation ielts, test preparation mcqs, test preparation for paf, nts test preparation 2021, ppsc test preparation online, jest test preparation book pdf, entry test preparation whatsapp group link, ielts test preparation online, test preparation websites, how to prep for a test, jst test preparation, ztbl test preparation, bank test preparation in pakistan, udc test preparation online, headmaster test preparation notes, gre test preparation in pakistan, ppsc test preparation urdu, entry test preparation kips, test preparation for fpsc, books for entry test, preparation, ppsc test preparation general knowledge, test preparation for junior clerk, test preparation for pak navy, driving test preparation questions, bench test preparation near me, test preparation in software testing, test preparation for computer operator, test case preparation, stress test preparation list, what is test data preparation, test preparation toefl, test environment preparation, ielts test preparation youtube, test preparation for army nursing, test preparation nts, test preparation kit, lat test preparation essay in urdu, test preparation for udc post, how to give exam without preparation, test preparation for navy civilian, test preparation services, test preparation meaning, how to pass exam without preparation, mcqs for test preparation, test preparation companies

Previous
Next Post »

Please don't enter any spam link in comment ConversionConversion EmoticonEmoticon

close